× In Dutch: "Wicked Transmission" van Maison du Malheur 25 maart uit op Excelsior Recordings

In Dutch: "Wicked Transmission" van Maison du Malheur 25 maart uit op Excelsior Recordings

20-02-2013

Uitgebreide tour aanstaande. Albumpresentatie op 1 april in Paradiso, Amsterdam

Maison du Malheur brengt op maandag 25 maart de langspeelplaat "Wicked Transmission" uit op Excelsior Recordings i.s.m. Tikkeboemtsjing. De negen man sterke formatie rond de Amsterdamse liedjesschrijver J.P. Mesker smelt vooroorlogse drumbeats, honky-tonk piano’s en knetterend koper samen tot een swingende troupe. Met een knalfeest in een bomvolle zaal op Noorderslag kregen de universele dansmuziek, traditionele roots en goudeerlijke nummers alle voeten van de vloer. Luister en kijk vandaag al naar "Jailbird", zie onderaan in dit bericht!

Maison du Malheur zet in 2011 vanaf een klein podium het grote veld van Into The Great Wide Open in vuur. Dit optreden is het startschot voor meer dan honderd shows in binnen- en buitenland. Achter in de oldtimer truck die zich dwars door Europa een weg baant naar het grootste festival van Tsjechië schrijft J.P. Mesker 10 nieuwe nummers. Nadat blues-swamp icoon C.W. Stoneking de mannen vraagt om zijn voorprogramma’s te verzorgen, duikt de band verschillende studio’s in om aan een album te werken. Excelsior Recordings en Tikkeboemtsjing tekenen voor de plaat, en zo heeft "Wicked Transmission" zijn release eind maart 2013.

De band trapt de WICKED TRANSMISSION TOUR af op 30 maart in Duitsland, presenteert het album op 1 april in Paradiso en raast komend voorjaar door Nederland. Nog voordat de tour is gestart staan de eerste clubshows voor het najaar alweer in de agenda. De kaartverkoop voor alle clubshows dit voorjaar start vandaag. NRC Handelsblad, Trouw, Dagblad van het Noorden en 3voor12 voorspelden het al vanaf Noorderslag: Maison du Malheur is een band die je dit jaar moet gaan ontdekken. Kan je niet wachten tot de plaat uitkomt? Hier vind je alvast een voorproefje op YouTube. Voor alle data van de WICKED TRANSMISSION TOUR zie de volgende links: http://www.sedate-bookings.com/site/tourdates/ http://www.facebook.com/maisondumalheur/events

 

back