× In Dutch: Maison du Malheur onderdak bij Excelsior Recordings en Tikkeboemtsjing

In Dutch: Maison du Malheur onderdak bij Excelsior Recordings en Tikkeboemtsjing

10-12-2012

Het zoemde al een poos rond; over dat unieke geluid van een bijzondere songwriter en diens losgeslagen band. Maison du Malheur heet het gezelschap, zeven man sterk met in het middelpunt songwriter J.P. Mesker. In 2011 zette de band vanaf een klein podium het grote veld van Into The Great Wide Open in vuur. Na deze show volgden meer dan honderd optredens in binnen- en buitenland. In 2013 zet Maison du Malheur een paar grote stappen voorwaarts. Aftrappen doen ze op Noorderslag, in de lente verschijnt het nieuwe album ‘Wicked Transmission’ en tegen de zomer figureren ze in een wereldwijde reclamecampagne. En ze gaan optreden, heel veel en met man & macht.

Het album, opgenomen in Amsterdam, verschijnt op Excelsior Recordings dat daarvoor een samenwerkingsverband is aangegaan met Tikkeboemtsjing, de eenmanszaak van Aram Haagsman. ‘Tis fijn dat we dat zo kunnen doen’, stelt Jeroen Mesker en Aram op zijn beurt kijkt er naar uit de coöp in de praktijk te brengen. Namens Excelsior meldt Ferry Roseboom: ‘J.P. is een hele goeie liedjesschrijver. Zijn band absoluut uniek en dit verdient een groot podium." Over de sync die onlangs gescoord werd vertelt Aram: ‘Komende zomer gaat de reclamecampagne van dit bedrijf wereldwijd de buis op en de bioscopen in. En behalve dat deze sync op het lijf geschreven is van de heren van Maison du Malheur, mag ik er nu verder nog niks over kwijt.’

J.P. Mesker heeft naast zijn kwaliteiten als songwriter, zanger, gitarist en banjospeler een ijzersterke band verzameld uit alle windstreken van ons land: Janfie van Strien (clarinet, sax), Arno Bakker (sousaphone, trombone), Hans Sulmann (bariton sax), Thijs Elzinga (gitaar, dobro), Hector van Wijnbergen (toetsen), Donné la Fontaine (contrabas en zingende zaag), Martin de Ruiter (drums) Mischa Porte (drums), Mikkel van der Meulen (theremin), Wim Elzinga (lapsteel), Wouter Hakhoff (trompet) en Belle Sonneveld (zang).

Maison du Malheur staat zaterdag 12 januari op Noorderslag om 23:30 in het Patio, brengt zijn plaat "Wicked Transmission" uit komend voorjaar en ge kunt er donder op zeggen dat ze binnenkort bij u in de buurt huishouden.

Nog wat feiten:
Noorderslag, Patio, 23:30
Noorderslag, Coffee Company, 17:00
Eurosonic vrijdag in Silo, tijd n.n.b.

back